maandag 19 november 2007

Een zwembad....

---- Vrijdag, 16 november 2007

Even vooraf….

Hoewel ‘la vieille ferme’ in Noord Frankrijk ligt en het dus niet persé altijd goed weer is, willen we toch ooit een zwembad plaatsen. Zo’n 2 jaar terug vroegen we een vergunning aan voor een vast zwembad. De bureaucratie, de wettelijke vereisten en de hoeveelheid in te vullen papieren deden ons beseffen dat we daarvan af moesten stappen…althans van een vast in de grond gebouwd zwembad :-(. Want gek genoeg… omdat een opbouwbad in principe weg te halen is, hoef je daar géén vergunning voor te hebben....!

Maar toen kwam de vraag waar we dat zouden gaan plaatsen. De voormalige moestuin die wederom geheel overwoekerd was, omdat we daar geen tijd voor hebben, leek ons de beste plek. Lekker beschut tussen bomen en niet direct zichtbaar vanuit het huis, dus voor iedereen privacy.

Vrijdagavond 16 november reed ik met Martin (oom van mijn vrouw) richting Frankrijk, om op zaterdag lekker in een novemberzonnetje de moestuin weer van de bramen en uitgelopen bomen (voornamelijk esdoorn) te ontdoen. Dat is gelukt. Nu schoonhouden en als het even kan van het voorjaar de grond gelijkmaken en verder met het zwembad. Helaas (?) was het zondag te koud om te werken. Dus de stammetjes en takken een beetje opgeruimd, zodat die de volgende keer hapklaar gemaakt kunnen worden voor de houtkachel. Toen richting huis.

De hoop is vanaf nu voornamelijk gevestigd op Joke (zus), René (zwager) en Laura (nichtje), onze meest trouwe hulpen ;-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.