donderdag 26 november 2015

Vervolg tegelweekend....

---- Donderdag, 26 november 2015

Aanvankelijk stond een weekendje Frankrijk met Ruud op het programma, maar Ruud kon vanwege zijn werkzaamheden toch niet mee. Jammer, maar ik heb van de nood een deugd gemaakt door Ben te charteren zodat we verder konden gaan met de badkamer-tegelklus,

Zodoende zijn we gisteren om 19.15u vertrokken. Op dat moment stonden er nog een hoop files, maar het geluk was met ons. Toen wij op de file-plekken aankwamen waren ze net opgelost. We hebben wel heel veel regen onderweg gehad. Ook bij de Franse grens viel het oponthoud heel erg mee....sterker nog: we reden weliswaar langzaam maar we zijn niet aangehouden door de paar man (minder dan vorige keer) bewapende militairen.

Om 23.40u kwamen we aan en meteen bleek dat de lamp met bewegingsensor het niet meer deed. Was dus een beetje pielen in het licht van de koplampen.

Na het uitladen en de kachels aanzetten hebben we nog een vloeibare versnapering genomen en zijn iets te laat naar bed gegaan om vervolgens ook te laat weer op te staan....9.45u.

Vandaag was het prima weer, de zon scheen, temperatuur was rond de 10 graden en al met al eigenlijk best heel lekker.

Eerst hebben we de bak of ombouw van de douchecabine voorgelijmd, omdat het ook daar tegel-over-tegel is. Terwijl dat droogde hebben we de diverse plantenbakken in het atelier gezet om te overwinteren en hebben we de 4 nieuwe radiatoren uit de auto gehaald en in de hal gelegd. Er ontstond een beetje paniek over de radiatoren.... Ben dacht dat ik 2 'verkeerde' radiatoren had, maar de etiketten waren van alle 4 hetzelfde. Na enig telefonisch overleg met de leverancier bleek dat ik inderdaad 2 verkeerde radiatoren had gekregen, maar onduidelijk bleef hoe dat was gekomen. Vermoedelijk is de fout in de fabriek al gemaakt, maar uiteindelijk kan ik ze gewoon gebruiken. Ze blijken duurder te zijn dan de door mij bestelde, maar dat is dus niet mijn probleem. Opgelucht konden we verder gegaan met tegelen....de lijm was intussen droog dus net als vorige keer....Ben nam de maat....ik zaagde de tegels en Ben plakte ze.

Aan het eind van de middag....het begon intussen kouder te worden....waren we klaar met de klus.

Morgen voegen en als dat droog is de boel afkitten. Dan is de badkamer klaar voor de radiatorenklus eind december....

---- Vrijdag, 27 november 2015

Vandaag was het heel erg bewolkt en vanmorgen miezerde het een beetje. Ben is gaan voegen en het blijkt weer dat de ene klus de andere klus aanhaalt. Het was niet helemaal te voorkomen maar er zitten wat voegselspetters en -vegen op het plafond. Het ziet er naar uit dat we dat niet zomaar schoon krijgen. Dat betekent dus witten!

We zijn ook niet toe gekomen aan het afkitten. Gisteravond bleek namelijk dat we, waar de radiator moet komen, nog een strook tegels hadden moeten plakken aan de onderkant. Dat hebben we vandaag gedaan maar het betekent wel dat de kitklus tot december wordt uitgesteld.

Het tegelwerk zal nog wel een paar keer vochtig moeten worden afgenomen om de grauwsluier weg te krijgen, maar dat hoort er nou eenmaal bij.

Terwijl Ben aan het tegelen was heb ik de laadvloer van de auto 'bestraat' met klinkers. Zo kan ik langzamerhand beetje-bij-beetje de klinkers weer terug brengen naar Nederland om ze daar een plek in onze tuin te geven. Ook het kacheltje in het atelier hebben we even flink opgestookt. Gewoon even om te controleren of het werkt zoals verwacht mag worden en om even te kijken hoe snel het warm wordt.

De schoorsteen trekt gelukkig goed....het is -weliswaar met enige moeite- gelukt nu een betere foto te maken waar wat rook op te zien is.,,,

Vanmiddag hebben we nog even boodschappen gedaan en zijn we naar de stort geweest om al het afval van de tegelklus weg te werken.

---- Zaterdag, 28 november 2015

Het is rond 8 uur, het begint langzaam licht te worden en het is alweer de laatste dag. Meestal gaan we op zondag naar huis maar zowel Ben als ik hebben vanavond verjaardags'verplichtingen'. Maar behalve dat vinden we het ook wel weer mooi geweest. Toch hebben we nog even een koud klusje te doen. Toen ik gisteravond wat spullen van de zolder haalde bleek dat een stuk van de folie, die tegen wind en regen moet beschermen voor een deel los hing. Dat wordt dus weer even balanceren op een ladder en de boel vastnieten.

Daarna aftaaien en richting huis....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.