vrijdag 3 april 2015

Pasen 2015

---- Donderdag. 2 april 2015

Gisteravond hebben we eerst de aanhanger opgehaald, waar door Ben (schoonzoon) een aantal behoorlijk gevulde zakken met tuingrond in gezet waren, en al met al zijn we tegen 19u vertrokken naar Frankrijk. De auto weer vol, de aanhanger zwaar, stevige wind, af en toe een bui....maar tegen 23.30u waren we binnen.

Natuurlijk eerst de kleine kacheltjes aangezet voor de snelle warmte en toen, eigenlijk tegen beter weten in, naar de cv-ketel in de hoop dat ik die aan zou krijgen. Het nieuwe onderdeel (de ventilator) lag nog in de auto, maar middernacht is nou niet zo'n beste tijd om dat te vervangen.

Gewapend met schroevendraaier conform de instructies van Damien Carré en zaklamp ging ik er naar toe....zette de schakelaar op 'on' en.....prrrrt.....de ventilator begon spontaan te draaien! Zonder het zetje met de schroevendraaier! Daar heb ik nog even verbijsterd maar opgelucht naar staan te kijken en toen ik voldoende overtuigd was dat het allemaal ging zoals het hoorde te gaan, ben ik met Vera de auto gaan uitladen. 

Vanmorgen werden we wat aan de late kant wakker en het regende. Volgens de ene app zou het de hele dag regenen, een andere gaf weer aan dat het wisselend zou zijn, maar wij besloten uit te gaan van de app AccuWeather die op dat moment aangaf dat de regen nog 69 minuten zou aanhouden. Zo precies geeft die app dat aan en dat het misschien niet precies 69 minuten was,...het klopte in ieder geval vrij aardig. Het werd droog en de temperatuur steeg, de zon kwam er af en toe bij en dat maakte het meteen tot een mooie dag.

Natuurlijk hebben we ook weer het nodige gedaan. De hangbakken voor aan de voorgevel heb ik van een nieuwe kokosmat voorzien. Helaas is het formaat aan voorgevormde kokosmatten nergens te vinden dus ik moest ze zelf van de rol snijden en omdat dat spul nogal stug is viel het vormen bepaald niet mee. Zodra ik een bak af had, zette Vera er wat meegebrachte Geraniums in en hing de bak op. De randjes zijn nog een beetje weerbarstig, maar als de Geraniums een beetje gegroeid zijn valt dat niet meer op.

Toen dat klaar was hebben we een plekje gezocht voor het insectenappartement, maar wel zo dat we vanuit huis de eventuele bewoners een beetje kunnen bespieden. Het appartementencomplex hangt nu aan de zijkant van de grote stal tegenover het huis.

Terwijl we in de voortuin bezig waren ontdekten we dat een lijster een nest heeft weten te maken aan de buitenkant van de grote stal op een door de muur stekende dwarsbalk. Niet echt een handige en rustige plek, maar weet Ma Lijster veel! Ze heeft het al dan niet samen met Pa Lijster in de afgelopen 2 weken, toen er niemand was, gebouwd.

Ik heb de nieuwe hogedrukreiniger in elkaar gezet, want het achterterras had toch echt een grote schoonmaakbeurt nodig. Er waren behoorlijke stukken met aangekoekte leem en grond. De terrasreiniger/borstel zou dat zeker niet aankunnen, dus het moest met de vuilfrees. Met elke centimeter dat het terras schoner werd werd ik natter en smeriger, maar het resultaat (van het terras dan) is er! Vera bleef op afstand en ging aan de gang in de border met onkruid verwijderen en heeft nog wat andere, ook meegebrachte, planten in potten gezet om de boel een beetje kleur te geven.

Zo tegen vier uur, kwamen Louis en Ria het erf opgereden. Ze waren hier zo'n 6 jaar geleden voor het laatst, dus nieuwsgierig naar wat we al die tijd in en rond het huis hadden gedaan, hebben we eerst een uitgebreid rondje tuin gedaan. Toen werd het snel even de boel opruimen en een kop koffie....gevolgd, weliswaar met enige tussentijd, door 'een wijntje' met lekkere hapjes ;-).

---- Vrijdag, 3 april 2015

De hele dag, maar dan ook ècht de hele dag heeft het geregend. Soms wat harder, soms wat zachter, maar nat bleef het. Toen Louis, Ria en Vera vanmorgen boodschappen gingen doen trok Louis met zijn auto eerst nog even een diep spoor in het gras voordat hij er achter kwam dat hij beter eerst kon keren :-).

Terwijl zij weg waren heb ik de meegesleepte aarde uit de aanhanger weggewerkt door het te storten op de plek waar van de zomer het zwembad weer komt, Toen het hele spulletje weer terug was leek het me een goed moment om de ventilator van de cv-ketel te gaan vervangen. Daar kan ik kort over zijn....het ging van een leien dakje! Echt een fluitje van een cent....de cv-ketel doet het weer als vanouds!

Toen het iets zachter ging regenen ben ik nog even gewapend met de kloofbijl en soppend over het terrein richting de houtopslag gegaan en heb daar nog enkele brokken gekloofd. Toen het zachte regenen weer overging in hard regenen vond ik het welletjes en ben ik ook naar binnen gegaan.

Gisteren toen Ria en ik foto's gingen maken van de lijster op het nest, kwam Ria iets te dichtbij zodat Ma Lijster ervandoor ging. Tot nu toe hebben we haar niet meer terug gezien....misschien een beetje bang geworden. Een schijtlijster dus!

Het is te hopen dat het weer morgen iets beter is....van binnen hangen word ik gek!

---- Zaterdag, 4 april 2015

Oké....het weer was wat beter dan gisteren, maar het hield niet over! Vanochtend zijn Louis en ik even naar Hesdin gereden om èn een brocantelijstje te halen èn de nodige troep bij de déchetterie te dumpen èn even te kijken naar het 'gravier rouge' dat ik op het afgestoken deel van het voorerf wil storten.

Toen we voor het 'gravier rouge' bij de bouwmarkt waren zagen we een aardig loungesetje staan, weliswaar helemaal kunststof, maar ondanks dat zag het er aardig uit èn het zat nog goed ook. De prijs was zeer interessant en toen we terug waren en Vera overtuigden dat ze toch ècht even mee moest gaan om te kijken besloten we 's middags alsnog met 2 auto's die kant op te rijden. Want als het wat was konden we het gelijk meenemen. We gingen dus met lege auto's terug! ;-)

Het zonnetje probeerde het wel maar kwam amper door het wolkendek heen. Omdat we het zat waren binnen te zitten zijn we een beetje in de tuin aan de gang gegaan. De dames hebben onkruid getrokken en ik ben gaan opruimen. De rondzwervende spullen, zoals scheppen, hooivorken, harken, kruiwagens enz. moesten weer naar het kippenhok....maar omdat daar praktisch niets meer in kon vanwege de nog aanwezige tegen de winter opgeslagen spullen, moest die eerst worden opgeruimd. :-(.

Toen het buiten wat frisser begon te worden besloten we naar binnen te gaan....tijd voor het houtkachel-wijntje-lekkere hapjes-tafereel!

En....gelukkig blijkt de schijtlijster toch meer een gewone lijster te zijn want vanmiddag zat Ma weer op haar nest....

Morgenochtend gaan we eerst even naar een brocante om te zien of daar nog iets van onze gading is, Daarna nog even een bakkie koffie en dan gaan we afscheid nemen van Louis en Ria die weer richting huis gaan.

---- Zondag, 5 april 2015 (1e Paasdag)

Vanmorgen zijn we, zoals gepland, naar de brocante in Buire le Sec geweest. Een klein dorp zo'n 15 km hier vandaan. We hebben een 'enorme' pot van zo'n 12 cm hoog op de kop getikt....voor de rest was het niet zo veel soeps. We waren daar ook misschien een beetje te laat voor. In ieder geval waren we tegen halfeen weer terug. Na nog een kop koffie zijn Louis en Ria richting Nederland vertrokken.

Wij zijn daarna meteen aan de slag gegaan in en om het huis. Het weer was intussen schitterend geworden. Natuurlijk was het windje af en toe aan de frisse kant, maar de zon scheen volop. En daar hebben we aan het eind van de middag op het zonneterras nog even van kunnen genieten. Jammer dat we morgen weer naar huis gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.