vrijdag 12 februari 2016

Klusweekend met René - het wastafelmeubel en andere dingen....

---- Vrijdag, 12 februari 2016

Gisteren zijn René (zwager) en ik tegen 19u weg gereden richting Mouriez, Het weer en verkeer zaten mee en we kwamen ongeveer om 23.15u aan. Natuurlijk eerst de kachels aan, de auto uitgeladen, wat gedronken en dat een paar keer herhaald en toen het eenmaal lekker warm werd gingen we naar bed.

Vanmorgen zijn we niet eens zo heel laat opgestaan en na het snelle ontbijt en een even snelle bak koffie zijn we het standaard inspectierondje gaan doen. Snel werd al duidelijk dat het hier ergens in de afgelopen 2 weken behoorlijk gestormd heeft. 6 dakpannen van het kippenhok, 1 van het overdekte terras en 1 van het huis waren er af gewaaid en een aantal kapot.

Omdat het vanmorgen nog erg fris was hebben we de dakpannenklus tot vanmiddag uitgesteld. We zijn eerst maar begonnen met het wastafelmeubel voor in de badkamer. De zijpanelen zijn met deuvels in elkaar gezet, nadat we er een v-groefje in gefreesd hadden. Voor het gevoel zijn we 1000 keer naar de garage heen en weer gelopen om zo al het gereedschap bij elkaar te sprokkelen. Toen we de lijm van de zijpanelen even moesten laten drogen hebben we nog wat andere klussen tussendoor gedaan.

Om de deur van de badkamer hebben we een nieuwe lijst (op de oude) gezet om de dikte van de nieuwe tegels op te vangen. Hij moet natuurlijk nog geschilderd worden en ook de planken die we in de badkamer op de horizontale tegels willen bevestigen zijn op maat gemaakt. Het freesje dat ik dacht te hebben om de hoeken randen mooi af te ronden is helaas onvindbaar, dus die klus kan nog niet worden afgemaakt. Omdat het morgen waarschijnlijk gaat regenen hebben we een lading klinkers in de auto gelegd voor de tuin thuis en we hebben de dakpannen allemaal weer of goed gelegd of vervangen.




We zijn nog even binnen in de hal verder gegaan met het wastafel-meubel....met dit als resultaat. Morgen gaan we weer verder....






---- Zaterdag, 13 februari 2016

Het heeft de hele dag geregend :-(. We zijn dus gewoon verder gegaan met het wastafelmeubel. Om omstreeks 12 uur stond-ie er zo bij. De tussenschotten staan op de foto nog los maar intussen is het allemaal aan elkaar vastgeschroefd en/of gelijmd. Vanmiddag zijn we nog even naar Hesdin gereden om wat boodschappen te doen en een hoop Ikea-karton en andere troep naar de stort te brengen. Morgen maken we de achterwandjes nog even op maat, maar bevestigen kan nog niet omdat we dat pas kunnen zien als het meubel geplaatst wordt. De achterwandjes komen namelijk voor de sifonnetjes en andere aan- en afvoerleidingen, zodat dat allemaal uit het zicht is.

---- Zondag, 14 februari 2016

Het is nu kwart voor tien en het is eindelijk droog. Een vaal zonnetje doet zijn best. We zijn al een klein uurtje bezig.... De achterwandjes van het wastafelmeubel zijn op maat gezaagd en we zijn het idee dat René gisteren opperde aan het uitwerken.

Toen we in de badkamer bezig waren kwam het sauna-idee en alle bijkomende problematiek (betonvloer, muur doorbreken, enz.) die dat met zich brengt weer ter sprake. René stelde voor om de sauna te maken in de stal die we eerst tot gastenverblijf wilden omtoveren, toen tot werkplaats, daarna tot speelhal en wederom weer tot werkplaats c.q. zaagplaats. Het idee is helemaal niet zo gek, dus ook dat zal me de komende tijd wel bezighouden ;-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.