donderdag 31 december 2015

Oud en Nieuw in Frankrijk

---- Vrijdag, 1 januari 2016

Vrij onverwacht zijn Vera en ik gisteren toch nog richting Frankrijk gegaan om met z'n tweetjes daar rustig Oud en Nieuw te vieren. Vuurwerk kennen ze hier niet, maar als ze het kenden zou het er toch niet zijn vanwege de op stal staande dieren.

Vanmorgen stonden we logischerwijs vrij laat op. Na het ontbijt zijn we de tuin in gegaan. Het zonnetje kwam erbij overeenkomstig de weerberichten, maar helaas heeft dat niet zo lang geduurd. Het werd wat kouder, er kwam een windje bij, maar het bleef gelukkig droog. We hebben de frambozen, die in het kruidentuintje behoorlijk aan het woekeren waren geslagen, uitgestoken en een deel daarvan in de tweede tuin (tussen de bomen en struiken rechts) geplant. Daar mogen ze lekker hun gang gaan.

Vera is de kruidentuin verder gaan opschonen en heeft een laag zelf geproduceerde verse compost over en in de grond gewerkt. De vorig jaar gemaakte kruidenbakken moeten uiteindelijk weer leeg want de kruiden gaan weer de kruidentuin in waar ze eigenlijk ook horen. De bakken slepen we waarschijnlijk mee naar Nederland om ze daar in onze veel te kleine tuin een plek te geven....

Toen we nèt even voor een kop koffie naar binnen wilden gaan hoorden we Francis vanuit zijn moestuin ons 'les meilleur veux' wensen. We hebben even een kort praatje met hem gemaakt en dit keer was hij het zelf die snel een eind aan het gesprek maakte :-).

Ik ben na de koffie maar wat gaan opruimen in de hal en garage, maar tot dusverre is dat in de hal bepaald niet gelukt. We hebben een nieuwe douchecabine gekocht die daar voorlopig even moet staan, totdat er gelegenheid is die te plaatsen. Het is exact dezelfde als de bestaande. Het glas van de huidige cabine is niet meer schoon te krijgen door kalkaanslag en/of de gebruikte anti-kalkmiddelen.
Wel ben ik in de garage een eind opgeschoten. Ik kan weer enkele passen zetten zonder te struikelen en ik zie ook weer delen van de werkbank ;-). Alles wat ik niet meer nodig heb gaat de auto in om van de week even gestort te worden bij de déchetterie.

---- Zaterdag, 2 januari 2016

Vanmorgen stonden we bepaald weer niet vroeg op :-). Dus goed uitgerust maakten we tijdens het ontbijt het dagplan: Vera de tuin weer in en ik de stal tegenover het huis in om de kapotte en verschoven dakpan aan de straatkant te vervangen. Daarna werd het weer een garage-opruim-uurtje. Zo langzamerhand kan ik steeds verder lopen en begint de garage er weer een beetje 'uit te zien'.

Daarna zijn Vera en ik gewapend met kruiwagen, steekschep en een aantal stekken van schermbloemen, waarvan we de naam niet meer weten en die ook niet makkelijk te achterhalen blijkt te zijn, richting bos gegaan om ze daar uit te planten. Het bos hebben we niet gehaald, want toen we bij de heemtuin aankwamen leek dat ons een betere plek. Nadat dat gedaan was hebben we daar nog wat bramen weg gesnoeid en zo kwamen we ook de bak met jonge Elzen tegen. Die hebben we vervolgens weer wèl in het bos geplant :-).

Na de lunch....het was nog steeds droog en het gras nog steeds lang....dacht ik 'even' het voorerf te gaan maaien. Normaal gesproken is het niet echt de tijd ervoor, maar de temperaturen zijn sowieso een beetje van slag. De maaimachine wilde niet zo best starten en dat bleek later een goede reden te hebben: pas d'essence'. Dat betekende dus dat ik even richting Hesdin moest om wat van dat spul te halen. Toen ik de auto instapte ging het regenen....toen ik terugkwam regende het nog harder en dus heb ik nu wel benzine, maar zeiknat gras :-(.

We zijn dus verder binnen gebleven, lekker bij de houtkachel....

---- Zondag, 3 januari 2016

Het heeft de hele nacht geregend en dat deed het nog toen we opstonden. Voor ons een reden om de weerberichten voor de komende dagen eens goed te bekijken en dat zag er niet best uit. Even de neuzen buiten de deur gehouden en het was koud, guur, het waaide en regende....en zo zaten we opeens rond 14u weer in de auto richting Nederland :-(.

Maar....we hebben nog even de badkamer eens goed bekeken en we hebben zowaar overeenstemming ;-) bereikt en plannen gemaakt over wat we daar verder gaan doen. Behalve het plaatsen van de nieuwe douchecabine moeten we een hoop schilder- en witwerk doen en gaan we de wastafels vervangen. Die komen op een -zelf op maat te maken- open onderbouwkast, maar waarbij de sifonnetjes en pvc-pijpen (tot Vera's vreugde) dan niet meer zichtbaar zijn. Omdat Vera de waterleidingen die tegen die muur lopen ook niet meer wil zien komt er eerst een achterwandje van geschilderde kraaldelen (die we nog hebben!) tot planchethoogte om die leidingen weg te werken. Boven het planchet dat we misschien van (ook geschilderd) hout maken komt boven de wastafels over de hele breedte een grote spiegel. Om een idee te krijgen...zie de (onvolledige) schets hiernaast.

We gaan de nodige voorbereidingen treffen, die hoofdzakelijk bestaan uit kopen, kopen en kopen, en vervolgens maar eens zien wanneer en wat er van deze plannen terecht komt ;-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.