zaterdag 24 maart 2012

Lente....!

---- Vrijdag, 23 maart 2012

Gistermiddag bijtijds naar Mouriez gegaan. Wat drukte bij Antwerpen en Lille, maar dat was het dan ook wel. Dus ook bijtijds aangekomen, maar het was al wel donker. Ik stond nog voor het hek om open te doen en Lucky (het hondje van Dominique) kwam ons al 'bienvenue' heten.... Waarschijnlijk, omdat-ie de laatste paar keer een of andere goedkope hondenkluif van me heeft gekregen. Hij neemt het ding in zijn bek, maakt dat-ie wegkomt richting eigen terrein, kijkt af en toe even achterom alsof-ie 'merci' wil zeggen en gaat dan ergens op eigen terrein zijn net verworven aanwinst begraven :-).

Omdat het al donker was konden we dus geen 'rondje terrein' meer doen.

Vanmorgen ben ik, voordat we boodschappen gingen doen, al even over het terrein gegaan. De lente is echt merkbaar aangebroken. De narcissen staan op knappen en overal zie je het groen al in de bomen komen. Planten steken de kop weer op vanuit de grond.
De zon scheen al en het zou een warme, bijna zomerse dag gaan worden. Na het boodschappen doen zijn we eerst het kippenhok gaan uitmesten. Alles eruit en weggegooid wat weggegooid kon worden. En dat was een hoop. De auto ligt dus vol met meuk voor de stort. Daarna zijn we wat we vorige week in een opwelling hebben gekocht, gaan planten: een perzikenboom, een nectarinenboom, een 's winters groenblijvende jasmijn, 36 geraniums in de verschillende plantenbakken voor aan het huis, 120 (!) viooltjes in diverse bakken en we hebben het nodige opgeruimd. Twee clematissoorten zijn morgen nog aan de beurt om de grond in te gaan.
's Middags ben ik begonnen met het maken van horramen voor de slaapkamers. De raamwerken waar het horrengaas op gespannen moet worden zijn klaar. Ze moeten nog geschilderd worden en dan kan het gaas erop.
Intussen is Linda, één van mijn favoriete schoonzusjes ;-), aangekomen. Zij gaat morgen onze tuin plunderen! Vera heeft haar toegezegd dat ze stekken mag nemen om haar tuin bij haar nieuwe woning in te richten.

---- Zaterdag, 24 maart 2012

Vanmorgen, nog voor het ontbijt, ging de telefoon....Jean Etienne van Alain Service die meedeelde dat de 'oude baas' vanmorgen de maaimachine zou komen terugbrengen. Super!
De afgesproken tijd, 9.30u werd een uurtje later, maar dat is hier niet vreemd. Ik was allang blij dat de maaier er weer was, want dan kon ik het gras maaien, want dat was écht nodig. Omdat het gras nog te nat was van de dauw ben ik eerst verder gegaan met de horren. De raamwerken passen in de kozijnen en staan in de grondverf. Morgen nog even schuren en misschien al een keer aflakken.
Linda is stevig in de weer geweest met het verzamelen van stekken. Overal gaten in de grond :-), maar die gooien we dicht en dan zien we er straks niets meer van. Vera heeft de bloemperken stevig onder handen genomen.
Vanmiddag ben ik gaan maaien, maar dat viel behoorlijk tegen. Opnieuw maaimachineperikelen! %^*&(&&%. Het lijkt wel of de power van de maaier minder is. Met moeite kom ik het hellinkje op en als het gras even te hoog is, lijkt het net of-ie af gaat slaan. Ik kijk het met Pasen nog een keer aan en als het dan nog niet goed is, gaan we maar eens praten met Jean Etienne. Zucht.....
Daarna Betsy, zonder moeite, even wakker geschud na de winterslaap, zodat ik de aanhanger, die daarachter ´geparkeerd´ staat, weg kon halen om achter de auto te hangen. Even een volle aanhanger met oude meubels en een auto vol plastic, karton en andere troep naar de stort gebracht.
Verder is er eigenlijk niets bijzonders te melden, behalve dan nog de langdurige aangename afsluiting van deze zomerse dag op het zonneterras met een goed glas wijn ;-).

---- Zondag, 25 maart 2012

Het zit er weer zo'n beetje op....het is voorbij gevlogen. Linda is vanmorgen na het ontbijt richting Nederland vertrokken. Ze moet tenslotte de net verworven planten zo spoedig mogelijk in de grond zien te krijgen.
Wij vertrekken rond 3 uur om omstreeks 7 uur vanavond in Zoeterwoude te zijn. Daar haal ik ongeveer 7 m2 klinkers op die we eerst naar huis slepen en over 2 weken (Paasweekend) weer naar Frankrijk. Daar komen ze (ooit) te liggen als deel van een terras op het voorerf. Plannen....plannen! Die hebben we zat, nu de tijd nog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.